top of page

OVER ZVIP

 

Samen meer dan 30 jaar ervaring als gecertificeerd deskundigen infectiepreventie.

Jolande Nelson
Deskundige infectiepreventie
zorg voor infectiepreventie Jolande Nelson

Vanaf 1990 werk ik al met passie en plezier als deskundige infectiepreventie. Eerst 28 jaar in vast dienstverband in een groot algemeen ziekenhuis in Brabant en later vanuit mijn eigen bedrijf, Nelson Infectiepreventie Consultancy, met name in de verpleeg, woon- en thuiszorg en psychiatrie. Daarnaast ben ik in 2018-2019 betrokken geweest bij het landelijke programma ‘aanpak antibioticaresistentie in de verpleeghuizen ’ vanuit het ministerie van VWS. Als adviseur mocht ik organisaties ondersteunen om met hygiënisch werken aan de slag te gaan, waarbij gedragsverandering, communicatie en feedback wezenlijke onderdelen zijn. Vanuit de overtuiging dat infectiepreventie een plaats moet hebben in het scholingsprogramma van de zorginstelling, zijn Anouk Smeulders en ik Zorg voor Infectiepreventie gestart.

 

Voor mij is een scholing geslaagd als de deelnemers geïnspireerd naar huis gaan, in staat zijn en er zin in hebben om infectiepreventie op de agenda te zetten en te houden in het team. Samen aan de slag om antibioticaresistentie en infecties te voorkomen bij de cliënten die ze verzorgen. Leren van elkaars ervaringen hoort daar zeker bij. Niet denken in problemen maar juist in mogelijkheden.

 

Als persoon vind ik sociale contacten en omgaan met mensen heel belangrijk. Ik ben dan ook heel blij met Anouk als zeer deskundige en inspirerende collega. Samen sparren, ervaringen, meningen en ideeën uitwisselen, maakt dat ons scholingsaanbod steeds beter wordt, uiteraard ook in samenspraak met u als klant.

Samen werken, samen leren.

Herinnering van gisteren, bepaalt vandaag en vormt daarom morgen.

 

De opleiders van morgen.

zorg voor infectiepreventie Anouk Smeulders
Anouk Smeulders
Deskundige infectiepreventie

Na mijn studie Life Sciences (1997-2001) met profiel medische microbiologie ben ik enkele jaren werkzaam geweest op een streeklaboratorium. In 2006 heb ik de overstap gemaakt naar deskundige infectiepreventie en mijn diploma behaald bij de AAIDF in Breda. Besloten om mijn passie te volgen, het roer om te gooien, ben ik in 2012 gestart met Focus Infectiepreventie

 

Inmiddels heb ik meer dan 15 jaar ervaring opgedaan in diverse zorginstellingen; ziekenhuizen, verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, privéklinieken en tandartspraktijken. Zowel als deskundige maar ook als praktijkopleider, coaching on the job. Waarbij het oplossen van problemen, omgaan met verandering en het behalen van betere resultaten van de student centraal staat. Inzicht, bewust persoonlijke groei.

 

Als deskundige houd ik me bezig met hygiëne en het voorkomen, opsporen en bestrijden van zorginfecties waarbij het draait om vóórkomen en niet om genezen. Preventieve interventies kunnen flinke gezondheidswinst opleveren vooral op lange termijn. De bewustwording die daarmee gepaard gaat geeft me voldoening.

 

Jolande, mijn fantastische collega; enthousiast, authentiek, betrouwbaar en samen maken we E-learning, workshops en blended learning concepten op het gebied van hygiëne en infectiepreventie.  

 

Wij zijn beide ondernemers. We weten hoe kostbaar tijd is. Daarom houden we van een praktische benadering en ontwikkelen concepten vanuit de praktijk, voor de praktijk.

 

Samen werken, samen leren.

Herinnering van gisteren, bepaalt vandaag en vormt daarom morgen.

 

De opleiders van morgen.

icon.png
icon.png
bottom of page